Τοπική κουζινα και τοπικά προιόντα

  • Ψάρια, αστακοί, χταπόδια, θαλασσινά. Τοπικές συνταγές.

      Συχνά, ψητή γουρουνοπούλα, παραδοσιακό έδεσμα της Μεσσηνίας. Η προετοιμασία αρχίζει από την προηγούμενη ημέρα και χρειάζεται ώρες για να ψηθεί.    

 

 

  • Ελιές και λάδι:  Διεθνή φήμη έχει η ποικιλία Κορωνέικη ελιά. Άλλες ελιές της ποικιλίας είναι μόνο για λάδι και άλλες μόνο φαγώσιμες.

  •  Σταφιδα :  n μαύρη κορινθιακή σταφίδα υπήρξε ένα από τα βασικότερα αγροτικά προϊόντα της περιοχής. Βρείτε σταφίδες στα τοπικά μαγαζιά της Κορώνης και δοκιμάστε ένα γλυκό προϊόν με μεγάλη θρεπτική αξία για τον οργανισμό σας. 
  • Κρασί : είναι κομμάτι της παράδοσης της Μεσσηνίας αφού αρχαιολογικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι η καλλιέργεια του αμπελιού ήταν γνωστή στην περιοχή εδώ και χιλιάδες χρόνια. Δοκιμάστε τις τοπικές ποικιλίες του οίνου της Κορώνης που θα βρείτε στα τοπικά μαγαζιά