Εκδηλώσεις

Εκδηλώσεις που καλύπτουν τα ενδιαφέροντα και τις ευαισθησίες ακόμη και του πιο απαιτητικού επισκέπτη . Αξιοσημείωτο  πολιτιστικό γεγονός είναι το καρναβάλι της Κορώνης με παρέλαση αρμάτων και πεζοπόρων τμημάτων. 

 

Το Πάσχα στην Κορώνη είναι ξεχωριστό!! Όλος ο οικισμός κατακλύζεται από τη θρησκευτική ατμόσφαιρα και κατάνυξη στις αμέτρητες εκκλησίες και τα  ξωκλήσια της. Τη Μεγάλη Παρασκευή   πραγματοποιείται η περιφορά του επιταφίου στα γραφικά δρομάκια της πόλης και καταλήγει στο κάστρο της.

 

  Στις 21 Μαΐου  γίνεται πανηγύρι  για τον εορτασμό  των Αγίων Κων/νου και Ελένης στην  Υάμεια Κορώνης. Πραγματοποιείται η ναυτική εβδομάδα στις 25 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου. Το πρόγραμμα εκδηλώσεων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων  κολυμβητικούς αγώνες, μπάσκετ ,ποδοσφαίρου, διαγωνισμό ψαρέματος και μουσικές εκδηλώσεις. Η εκκλησία της παναγίας Ελεήστριας είναι πολιούχος και γιορτάζει της  Ζωοδόχου πηγής με μεγαλοπρεπή  λιτανεία  της εικόνας στους δρόμους της πόλης. Στις 15 Αυγούστου  γίνεται πανηγύρι στην Κορώνη  για τον εορτασμό  της κοίμησης της θεοτόκου. 

 

Επίσης εχουμε το Φεστιβάλ Τεχνών Κορώνης..έχει την αθηναγορειο φιλαρμονική σχολή ... Εχει χοροδια.....κ  εκδηλώσεις κλασσικής μουσικής.. Δραστηριοποιητε στο άλσος της ελεηστριας..