κορωνη

2007-08-24 09:20
Κορώνη

Image

Τίμησε σε εκδήλωση τον Γεώργιο Μπίζο 

Το δικηγόρο Γεώργιο Μπίζο, πρωτοπόρο στον αγώνα για τη δημοκρατία, την ισότητα και την ελευθερία, στο πλευρό του Νοτιοαφρικάνου ηγέτη Νέλσονα Μαντέλα, τίμησαν το βράδυ της Τετάρτης σε ειδική εκδήλωση η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και ο Δήμος Κορώνης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο άλσος της Ελεήστριας στην Κορώνη, όπου παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των Αρχών και πλήθος κόσμου. Ανάμεσά τους οι υποψήφιοι βουλευτές Στάθης Αναστασόπουλος, Γιώργος Κανελλόπουλος, Πέτρος Κατσιλιέρης και Αντώνη Σαμαράς.

 

Εκδήλωση

 

Για τον κ. Μπίζο μίλησαν ο νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος και ο δήμαρχος Κορώνης Θεόδωρος Σαλαντής.

Ο κ. Δράκος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του κ. Μπίζου και τη δράση του, ενώ ο κ. Σαλαντής χαρακτήρισε την εκδήλωση από τις πιο σημαντικές που έχουν πραγματοποιηθεί στην περιοχή και μίλησε για μια σπουδαία προσωπικότητα που τιμά την περιοχή της Κορώνης. Στόχος-ανέφερε- της Δημοτικής Αρχής από την πρώτη στιγμή ήταν να πραγματοποιήσει την εκδήλωση. Μάλιστα, όπως τόνισε, «αυτός μας κάνει την τιμή και όχι εμείς και πρέπει να είναι παράδειγμα για όλους μας».

 

Ταινία

 

Ο κ. Σαλαντής αναφέρθηκε ακόμη στη ζωή του, επισημαίνοντας ότι είναι ένας άνθρωπος με πολλές τιμητικές διακρίσεις, μίλησε για τα παιδικά του χρόνια στην Κορώνη, στην οποία επέστρεψε τώρα, ενώ εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής τού παρέδωσε τιμητική πλακέτα.

Από την πλευρά του, συγκινημένος ο κ. Μπίζος ευχαρίστησε το νομάρχη και το δήμαρχο Κορώνης για την εκδήλωση και μίλησε για την αγάπη που τρέφει για τη  γενέτειρά του.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε και ταινία, διάρκειας 30 λεπτών, για τη ζωή και τη δράση του κ. Γεωργίου Μπίζου, η οποία έχει προβληθεί από την κρατική τηλεόραση.

 

Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης ακολούθησε δεξίωση στο χώρο του άλσους.

 

 

https://old.tharrosnews.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=10808&Itemid=32